Mickes vilda


Mickes söta

I ett stilla duggregn befinner Michael Björklund sig på älgjakt. Den
åländska mästerkocken upplever jaktens magi när stunder av rogivande
tystnad varvas med rejäla adrenalinkickar.

I Mickes vilda tas olika styckningsdelar till vara. Likaså tillagas olika
villebråd. Ätbara bär, svampar och växter förvandlas till läckra rätter.
Dessutom ingår tips på hur drycker framgångsrikt kombineras med vilt.

Skogen och naturen är fyllda av matskatter. Det handlar om att plocka,
samla och ta tillvara läckerheter som naturen bjuder på. Det handlar
också om att njuta av naturen.

Beställ

Mickes vilda utkom i september 2018 på svenska och finska. Boken är den tredje delen i en serie kokböcker som Michael Björklund ger ut tillsammans med HSS Media. Första delen i serien, Mickes fisk, utkom år 2016. Mickes fisk utsågs till Årets nordiska måltidslitteratur 2016 av Måltidsakademien. Andra delen, Mickes söta, utkom år 2017. Även den utsågs till Årets nordiska måltidslitteratur av Måltidsakademien 2017.

MICKES VILDA
ISBN: 978-952-67657-6-1

MICKEN VILLIRUOKA
ISBN: 978-952-67657-7-8
Översättning: Anna-Kaisa Hakkarainen och Pia Niva

Recept: Michael Björklund
Texter: Linda Forth
Foto: Linus Lindholm
Grafisk form: Elin Nyman
Projektledning: Anna Granér

Utgivningsår: 2018
Genre: Mat och dryck
Format: Inbunden
Bredd:
 200 mm
Höjd: 260 mm
Antal sidor: 256